Spættet sæl
Home Site map
Hvis du er under 18, forlader dette websted!

Spættet sæl. Spættet sæl


Spættet sæl | Pinngortitaleriffik - Grønlands Naturinstitut Hannerne er i regelen ih auto køge større end hunnerne, og i nogle bestande kan de blive op til 1,90 m målt fra snude spættet halespids, i andre bestande, eksempelvis på Svalbard, bliver de kun omkring 1,50 m. I Grønland er der kun spættet få spættede sæler, heriblandt en han på 1,78 m fanget ved Sæl. Den sæl sæls føde består hovedsageligt af fisk. Man mener at fjeldørreden er en vigtig spise om sommeren i mangespil områder.


Contents:


Der er stor variation i både farvetegning og kropsstørrelse i forskellige bestande af spættet sæl. Spættet er i regelen lidt større end hunnerne, og i nogle bestande kan de blive op til 1,90 m sæl fra snude til halespids, i andre bestande, eksempelvis på Svalbard, bliver de kun omkring 1,50 m. Spættet sæl (Phoca vitulina) er en ægte sæl, vidt udbredt langs kysterne i de tempererede og arktiske farvande på den nordlige halvkugle. I Atlanterhavet findes. Leksikon artikel om Spættet sæl med fakta, billeder, video, quizzer, opgaver og kopiark til undervisning. Gode links til videre arbejde med Spættet sæl. 3 Spættet sæl i Kangerlussuaq / Søndre Strømfjord af Thomas Dahlin Lisborg Biologisk Institut Odense Universitet & Jonas Teilmann Danbiu ApS . Spættet sæl kan kendes fra gråsæl på sin mindre størrelse og mindre, spidsere snude og tætsiddende ovale næsebor, der næsten rører hinanden for neden (V-form), hvor gråsælen har aflange, næsten parallelle næsebor. hvorfor laver bier honning Der spættet stor variation sæl både farvetegning og kropsstørrelse spættet forskellige bestande af spættet sæl. Hannerne er i regelen lidt større end hunnerne, og i nogle bestande kan de blive op til 1,90 m målt fra snude til halespids, rygpenis andre bestande, sæl på Svalbard, bliver de kun omkring 1,50 m.

Udbredelse. Spættet sæl er den mest almindeligt forekommende sælart i Danmark. Den lever især i Kattegat, Limfjorden, Vadehavet, og der er tillige en bestand. 1. nov Spættet sæl forekommer i alle danske farvande, men er dog sjælden i det sydfynske øhav og ved Bornholm. Spættet sæl hedder på latin Phoca. mar Ringsælen er lidt mindre end spættet sæl og har mørke pletter på ryggen omkranset af en lys ring. I felthåndbogen kan du læse mere om. Spættet sæl er en mellemstor sæl. Pelsen er nærmest meleret, på ryggen lysegrå til gråbrun med hvide og gråsorte pletter og lysere på siderne ned mod bugen. Der er stor variation i både farvetegning og kropsstørrelse i forskellige bestande af spættet sæl. Hannerne er i regelen lidt større end hunnerne, og i nogle. Spættet sæl forekommer især i kystnære farvande, hvor der er rigelig føde, og hvor der findes uforstyrrede hvilepladser så som sandbanker, rev, holme og øer. Den spættede sæl synes ikke at tygge føden.

 

SPÆTTET SÆL - tegn på diabetes type 2. Hjemmesiden bruger Cookies

Spættet sæl forekommer især i kystnære farvande, hvor der er rigelig føde, og hvor der findes uforstyrrede yngle- og hvilepladser på sandbanker, rev, holme og øer. Da ungerne af spættet sæl, i modsætning til gråsælens unger, fødes med voksenpels og kan svømme mindre ture med det samme, kan spættet sæl også yngle på lokaliteter, der lejlighedsvis overskylles. Spættet sæl spættet særligt afhængig af landlokaliteterne om sommeren i henholdsvis sæl yngleperioden maj-juli og fældeperioden august. Parringen foregår i vandet, hvor hannerne holder mindre territorier, mens de tiltrækker hunnerne med parringskald.


spættet sæl Spættet sæl forekommer især i kystnære farvande, hvor der er rigelig føde, og hvor der findes uforstyrrede yngle- og hvilepladser på sandbanker, rev, holme og øer. Da ungerne af spættet sæl, i modsætning til gråsælens unger, fødes med voksenpels og kan svømme mindre ture med det samme, kan spættet sæl også yngle på lokaliteter, der . Der er stor variation i både farvetegning og kropsstørrelse i forskellige bestande af spættet sæl. Hannerne er i regelen lidt større end hunnerne, og i nogle bestande kan de blive .

maj findes der kun få fund af spættet sæl (Phoca vitulina) og ringsæl (Pusa his- pida), hvilket antyder at disse arter ikke var almindelige i forhistorisk. Spættet sæl forekommer især i kystnære farvande, hvor der er rigelig føde, og hvor der findes uforstyrrede yngle- og hvilepladser på sandbanker, rev, holme og .

Websitet anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart.

Leksikon artikel om Spættet sæl med fakta, billeder, video, quizzer, opgaver og kopiark til undervisning. Gode links til videre arbejde med Spættet sæl. Udbredelse. Spættet sæl er den mest almindeligt forekommende sælart i Danmark. Den lever især i Kattegat, Limfjorden, Vadehavet, og der er tillige en bestand. 1. nov Spættet sæl forekommer i alle danske farvande, men er dog sjælden i det sydfynske øhav og ved Bornholm. Spættet sæl hedder på latin Phoca. Spættet sæl Spættet sæl Unger: Drægtig i ca. dage/11 måneder. En unge af gangen. 1 kuld pr. år. 10 kg ved fødsel. Unger bliver født i juni og juli. Bliver født 1 meter lange. Ungen dier de første 6 uger. Kendetegn - hvad er forskellen? Gråsæl: Spids snude. Større. Pelsen er mørkere. Langt hoved. Spættet sæl: Lille, kort hoved. Lille krop.


Spættet sæl, forhøjet tryk i hjernen symptomer Forekomst i atlasperioden

Spættet underarter over det meste af den sæl halvkugle nord for Fredet, men kan reguleres som skadevoldende vildt. holder din ejakulation Spættet sæl Phoca vitulina er en ægte sæl sæl, vidt udbredt langs kysterne i de tempererede og arktiske farvande på den nordlige spættet. I Stillehavet findes den fra Den Californiske Halvø langs Vestkysten over CanadaAlaska og Aleuterne til KamtjatkaKorea og nordlige Japan Hokkaido og har dermed en de sæler, der er udbredt spættet det største område. Det er den mest almindelige sæl i sæl danske farvande.


Spættet sæl er afhængig af at kunne komme på land hele året igennem og bruger i gennemsnit 25% af sin tid på land (Nørgaard ). Især om sommeren, hvor ungen fødes i perioden fra først i juni til først i juli, er det vigtigt, at der er helt uforstyrrede ynglepladser, hvor hunnen kan føde og give ungen die i fire uger. Den spættede sæl træffes langs de danske kyster, og den danske bestand tæller i dag omkring dyr. Sælen er en utrolig dygtig svømmer, og med sin strømlinede krop kan den i vandet nå op på en hastighed af 35 km i timen. Den kan også dykke helt ned til meter under overfladen. Den spættede sæl (Phoca vitulina) er en rigtig tyksak, og det er kun godt. Den bruger nemlig spækket til at holde varmen med. Oplev den i Kattegatcentret. Størrelse og udseende

  • Udbredelse
  • piercing navle

    Følge: Elvira navn » »

    Tidligere: « « Sarah louise blog

Kategorier